Hei!
En ole nyt kirjoitelut tänne, kun olin Ortonissa viimeviikon. Siellä olo vie kaiken aikani. Tänää leivoin maustekakkua, harmitti vain, kun ei ollut rusinoita. Minä siitä kakusta eniten tykkään, taitaa jäädä myös minun sytäväksi! Hyvää yötä!
Muffinit
Alottelijan moka, kuva väärässäpaikassa! Tässä nämä Muffinit valmiina, isänpäiväksi!
Nämä Muffinit on Gluteenittomia, mutta tämä resepti, käy myös tavallisiin muffiineihin. Näin hyvin kohosivat, gluteenittomatkin muffinit.
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja, minä laitoin gluteenittomia jauhoja + Psyllium kohotetta, kun ei muuta ollut
1 dl maitoa, jonka minä sitten unohdin kokonaan, mistan sitten ensikerralla
1 1/2 ti leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
VALMISTUS:
Kuumena uuni 200 asteeseen
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, isossa kulhossa. Sulata voi. Lisää loput aineet munavaahdon sekaan, huolellisesti.
Paistoaika 12 min
Kun minä unohdin sen maidon ja muutenkin olisin laittanut kypsän muffinin sisään tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Tein vaan lusikanvarrella reijän muffinin korkeimpaan kohtaan. Nam Nam
KUORRUTUS:
noin 2 1/2 dl kovaksi vaahdotettua vispi-kermaa, jossa 2 rkl tomusokeria, ja vaniljasokeria 1/2 tl, Sitten pursutatte kauniisti ruorrutteen muffinin päälle. Voit korisela kuoruteen, esim. sitrushedelmän raastetulla kuorella, suklarouhetta ym. mielikuvitusta. Minulla ei ollut vaihtoehtoja, sitrushedelmaän kuorta ja sitä pursotinta ei sitten ollut. Kuvia on tulossa, kun saan ne koneelle. Hyvää Isäinpäivää kaikille isille!
Puolukkamarenkipiirakka
Taikina | |
---|---|
70 g | voita tai muuta rasvaa |
1 dl | (luomuruoko)sokeria |
2 | kananmunan keltuaista |
0,5 dl | kermaa |
2 dl | vehnäjauhoja (osa ruisjauhoja) |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
---|---|
5 dl | puolukoita |
1,5 dl | sokeria |
0,5 dl | vettä |
2 rkl |
perunajauhoja |
Pinnalle | |
---|---|
2 | kananmunan valkuaista |
1 dl | (luomuruoko)sokeria |
VALMISTUSOHJE:
Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, sekoitetaan tietenkin. Anna kiisselin jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma, ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200 asteessa noin 20 min. Ota piirakka uunista.
Vahdota valkuaiset ja sokeri. lusikoi marenki piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä. Ja sitten syömään!!!!!
Tässä teille oikein hyvä Suklaa-cookies ohje: Tavallinen ja gluteeniton versio.
SUKLAA-COOKIES
36 KPL
125 markariinia
3/4 dl sokeria
3/4 fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonjauho + Pspyllium noin 1 tl
1/2 leivinjauhoa
200g taloussuklaata
1. Vaahdota margariini ja sokeri
2. lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten
3. Lisää gluteenito- tai vehnäjauhoja + leivinjauho + pspyllium
4. rouhi sukslla ja laita sekaan
5.nostele taikina pellille pikkulusikalla esim. 3 x 4 kpl/ pelti
6. kypsennä 175 asteessa n. 12 min keskitasossa
SUKLAA-VOIKUORRUTE
Olin pulassa tänäaamuna, kun ei ollut mitään kakun päälle laittaa ja kaivoin esiin tällaisen ohjeen. En tiedä laitanko sitä kakkuun vai teenkö kääretortun!
Suklaa-voikiisseli
1,5 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa
3 keltuaista
200 g voita
3 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kattilassa ensin sokeri ja kaakaojauhe.
Lisää kerma ja keltuaiset.
Kuumenna kiehumispisteeseen sekoittaen koko ajan.
Anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten.
Lisää valkuaiset yksitellen vatkaten.
Mausta vaniljasokerilla.
Päällystä kakku kiisselillä, sihtaa päälle kaakaojauhetta tai vuole suklaasta lastuja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.