Hei!

En ole nyt kirjoitelut tänne, kun olin Ortonissa viimeviikon. Siellä olo vie kaiken aikani. Tänää leivoin maustekakkua, harmitti vain, kun ei ollut rusinoita. Minä siitä kakusta eniten tykkään, taitaa jäädä myös minun sytäväksi! Hyvää yötä!

Muffinit

 

Alottelijan moka, kuva väärässäpaikassa! Tässä nämä Muffinit valmiina, isänpäiväksi!

Kuva0155-normal.jpg

Nämä Muffinit on Gluteenittomia, mutta tämä resepti, käy myös tavallisiin muffiineihin. Näin hyvin kohosivat, gluteenittomatkin muffinit.

 

 

 

2 kpl kananmunia      Kuva0150-normal.jpg

2 dl sokeria

50 g voita

1 dl maitoa

                                              

 

 

3 dl vehnäjauhoja, minä laitoin gluteenittomia jauhoja + Psyllium kohotetta, kun ei muuta ollut

1  dl maitoa, jonka minä sitten unohdin kokonaan, mistan sitten ensikerralla

1 1/2 ti leivinjauhetta

1  tl vaniljasokeria

VALMISTUS:

Kuumena uuni 200 asteeseen

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, isossa kulhossa. Sulata voi. Lisää loput aineet munavaahdon sekaan, huolellisesti.

Paistoaika 12 min

Kun minä unohdin sen maidon ja muutenkin olisin laittanut kypsän muffinin sisään tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Tein vaan lusikanvarrella reijän muffinin korkeimpaan kohtaan. Nam Nam

KUORRUTUS:

noin 2 1/2 dl kovaksi vaahdotettua vispi-kermaa, jossa 2 rkl tomusokeria, ja vaniljasokeria 1/2 tl, Sitten pursutatte kauniisti ruorrutteen muffinin päälle. Voit korisela kuoruteen, esim. sitrushedelmän raastetulla kuorella, suklarouhetta ym. mielikuvitusta. Minulla ei ollut vaihtoehtoja, sitrushedelmaän kuorta ja sitä pursotinta ei sitten ollut. Kuvia on tulossa, kun saan ne koneelle. Hyvää Isäinpäivää kaikille isille!

 

    Puolukkamarenkipiirakka

Taikina
70 g voita tai muuta rasvaa
1 dl (luomuruoko)sokeria
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja (osa ruisjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte
5 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl

perunajauhoja

Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
1 dl (luomuruoko)sokeria

                                      w578_189516-puolukkapiirakka-normal.jpg

 

 

VALMISTUSOHJE:

Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, sekoitetaan tietenkin. Anna kiisselin jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma, ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200 asteessa noin 20 min. Ota piirakka uunista.

Vahdota valkuaiset ja sokeri. lusikoi marenki piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä. Ja sitten syömään!!!!!

 

Tässä teille oikein hyvä Suklaa-cookies ohje: Tavallinen ja gluteeniton versio.

SUKLAA-COOKIES

36 KPL

125 markariinia

3/4 dl sokeria

3/4 fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonjauho + Pspyllium noin 1 tl

1/2 leivinjauhoa

200g taloussuklaata

1. Vaahdota margariini ja sokeri

2. lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten

3. Lisää gluteenito- tai vehnäjauhoja + leivinjauho + pspyllium

4. rouhi sukslla ja laita sekaan

5.nostele taikina pellille pikkulusikalla esim. 3 x 4 kpl/ pelti

6. kypsennä 175 asteessa n. 12 min keskitasossa

 

 

SUKLAA-VOIKUORRUTE

Olin pulassa tänäaamuna, kun ei ollut mitään kakun päälle laittaa ja kaivoin esiin tällaisen ohjeen. En tiedä laitanko sitä kakkuun vai teenkö kääretortun!

Tässä yksi peruskuorrute, suklaakakulle tai kääretortun väliin:

Suklaa-voikiisseli

1,5 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa
3 keltuaista
200 g voita
3 valkuaista
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa ensin sokeri ja kaakaojauhe.
Lisää kerma ja keltuaiset.
Kuumenna kiehumispisteeseen sekoittaen koko ajan.
Anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten.
Lisää valkuaiset yksitellen vatkaten.
Mausta vaniljasokerilla.
Päällystä kakku kiisselillä, sihtaa päälle kaakaojauhetta tai vuole suklaasta lastuja.
 
 
BLINIT myös gluteenittomana, ohje keliakikolle
 
Noin 16 pientä Bliminiä
valmistusaika 30 min
+ taikinan tekytymisaika 5-10 h
2 dl maitoa
2di kermaviiliä
1 rkl (noin 15g) tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 di vehnäjauhoja, gluteenittomalle: sunnuntai gluteeniton jauhoseos
2 tl suolaa
2dl kiehuvan kuumaa maitoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
PAISTAMISEEN
voita tai oivariiniä
 
1. Mittaa kulhoon kylmä maito ja kermaviiliä. Murenna joukkoon hiiva javatkaa taikinaan jauhoja. Anna taikinan kohota peitettynä noin viisi tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
2. Lisää käyntiin lähteneeseen taikinaan suola, kuuma maito, keltuaiset ja lopuksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
3. Paista blini- tai ohukaispannulla voissa mieleisiäsi ohuita tai paksuja pieniä tai suuria blinejä.
4. Tarjoa blinit kuumina, nauttia voit blinit haluamasi päälisen kera, itse en pysty näitä tuoteita käyttämään allergian vuoksi (mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa, rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
Näihin ihanuuksiin olen tutustunut, Helylässä ystävien luona, Sortavala kertoo varmaan teille enemmän.
 
blinit%201.jpg
 
blinit%202.jpg