Gluteenittomat Joulutortut
250g voita
5 1/2 dl
250 g rahkaa
1 muna
2 tl psylliumia
Täyteeksi esim. Luummua
Voi 250 g ja jauhot ja niihin lisätty psylliumia ja nypi ne keskenään taikinaksi. Tähän lisäät 250 g rahkaa ja 1 kanan munan. Sekoita kunnolla. Pistä kulho jääkaappiin, suojaa kelmulla. Pidä jääkaapissa mieluiten yön yli tai noin kaksi tuntia. Ota taikinaa kuhosta nyrkinkokoinen pala, loput jääkaappii välillä, että pysyy viileänä. Avaa taikinaa, jauhotetulla pöydällä ja kauli siitä neliönmuotoinen puolen sentin paksuinen levy. Leikkaa levy taikinapyrällä neliöitä tai jollain puoreällä voi tehdä ympyröitä jonka sisään voit laittaa suolaista tai makeaa. Minä tein tähtitorttuja. Ohje on helppo. Paista 225 asteessa noin 10 - 15 min
Tuloksen näätte tästä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.